Maak nu een afspraak

Een historische industriële site

Residentie Van Simaey is gehuisvest in een uniek historisch industrieel gebouw, oorspronkelijk de fabriek van het veevoederbedrijf ‘Van Simaey broeders en zuster’. Opgericht door Camiel Van Simaey, groeide het bedrijf snel uit tot een bekende naam in België. Het was strategisch gelegen aan de Schelde en nabij een spoorlijn. Daardoor profiteerde de fabriek van optimale aanvoermogelijkheden voor granen uit Antwerpen, destijds de belangrijkste graanimporteur van Europa.

In 1970 namen de gebroeders Silvaan, Hugo en Willy Leroy de vennootschap over. Zij verschoven de productie naar varkens- en rundveevoer. Na verloop van tijd raakte de fabriek echter te verouderd en besloten ze in 2009 om het pand te verkopen aan De Goaverse Statie bvba.

Vandaag volgt Monique Van Simaey, een nazaat van de oprichters, nauwlettend de renovaties van het historische pand op. Zelf groeide ze op naast de silo’s. Ze beschikt nog steeds over talloze fotoalbums die de geschiedenis van het bedrijf documenteren.

Benieuwd naar de hele geschiedenis?

Ontdek het verhaal van Veevoederbedrijf Van Simaey in de video.

Interieur van de loft

Iconische silotoren

Residentie Van Simaey brengt een unieke combinatie van verleden en heden tot leven. De iconische silotoren, met zijn beeldbepalend karakter en historische betekenis voor de lokale industrie, wordt behouden en volledig geïntegreerd in de moderne, ruime wooneenheden.

Het resultaat is een sublieme symbiose van industrieel erfgoed met eigentijdse woonstijlen. Als symbool van landbouw en veevoederindustrie voor Gavere en de omgeving, zal de silotoren in het nieuwe project fungeren als een landmark, direct zichtbaar van op grote afstand aan de inkom van Gavere.

Ligging

De unieke locatie aan het station, de maximale bereikbaarheid en parkeerruimte creëren een zeldzame parel om te wonen en werken in de Vlaamse Ardennen.

Map naar Residentie Van Simaey